HOME      
       
  ZOEKEN  
Google search
WWW www.leeuwarderklokkenluiders.nl
 
       
  COÖRDINATOR  

                                                           

De coördinator / contactpersoon voor de afdeling Haarlemmermeer is dhr. J. Wiersma en is via het volgende emailadres bereikbaar: info@klokkenluiderspartij.nl

 
       
  KANDIDATEN      
       
  PROGRAMMA  

 
       
 

PERS

HAARLEMS DAGBLAD

D.D. 02-12-2009

 

'Klokkenluiders Partij wil uitstel besluit over geluidswal'

Haarlemmermeer -

               De partij moet nog gekozen worden in de gemeenteraad maar bemoeit zich nu al met de politiek in Haarlemmermeer. De Nederlandse Klokkenluiders Partij (NKP) wil dat het besluit over geluidswal langs de Polderbaan opgeschort wordt.

De partij zou graag zien dat de definitieve beslissing omtrent deze ’ecobarrier’ over de verkiezingen van 3 maart getild wordt. Dat laat de partij in verklaring weten.

De ecobarrier is een soort tent die langs de polderbaan opgeblazen kan worden. Tijdens de start van vliegtuigen kan zo de geluidsoverlast teruggebracht worden. De geluidswal kost tientallen miljoenen euro's en wordt bekostigd door Schiphol.

   

De NKP vindt dat voordat er een besluit genomen kan worden alle opties en alternatieven uitvoerig onderzocht moeten worden.

"Publieke-, en private belangen moeten zeer zorgvuldig afgewogen worden."

NKP stelt dat uit onderzoek van TNO zou blijken dat nadelige gevolgen voor de bevolking niet zo maar terzijde geschoven kan worden.

De NKP maakte vorige maand bekend mee te willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer. Inmiddels heeft de partij laten weten ook nog in elf andere gemeenten in het land mee te willen doen.


 
       
 

PERS

WITTE WEEKBLAD

D.D. 17-11-2009

 

'Partij tegen bureau-

cratie gaat lokaal'

Hoofddorp -

               De Klokkenluiderspartij doet in Haarlemmermeer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2010.

Het belangrijkste speerpunt van de partij wordt een 'aanvalsplan tegen de bestuurscultuur en de bureaucratie', zo kondigde Joeri Wiersma, lijsttrekker tijdens de Europese verkiezingen, aan in een persbericht.

'Ambtenaren en bestuurders die aantoonbaar malafide overheidshandelingen hebben verricht, zullen uitgesloten worden om nog een publieke functie te kunnen bekleden.'

Een kandidatenlijst is er nog niet. Mensen die zich verkiesbaar willen stellen, kunnen zich tot half december aanmelden via

http://www.klokkenluiderspartij.nl.